Meet-Up: Next level Knooppuntontwikkeling

  • Datum
    20181011

IMS Meet-up over Next-level Knooppuntenontwikkeling

11 oktober 2018

Op 11 oktober vond de 3e meet-up van Innovatieprogamma Mobiele Stad (IMS) plaats in het Provinciehuis Utrecht. Verschillende experts, wetenschappers en beleidsmakers kwamen samen om next-level knooppuntontwikkeling te bespreken en te ervaren. Het was een leerzame en interactieve dag met o.a. een fietstocht, een game en enkele lezingen.

Edwin van UUM opende als gespreksleider van de Meet-Up het dagprogramma met een voorstelronde en korte toelichting op het Innovatieprogramma Mobiele Stad. De dag was opgedeeld in drie onderdelen. Tijdens het eerste deel kon de groep kiezen tussen een fietstocht naar Bunnik, waar de gemeente bezig is met placemaking rond het station, of een coöperatieve boardgame, rond de ontwikkeling van Utrecht Science Park. In het tweede deel was er opnieuw de mogelijkheid om de game te spelen en werden twee lezingen gehouden door Mariana Faver, vereniging Deltametropool, en Marcel Touset, APPM. De afsluiting vond plaats met een interactief debat waarin advies werd gevraagd aan de groep over twee vraagstukken van de Provincie Noord-Holland en Provincie Utrecht.

Na de introductie van Edwin vertrok een enthousiaste groep op de fiets naar Bunnik. Deze prachtige, landelijke fietsroute brengt je in 20 minuten van Bunnik Station naar het Utrecht Science park. Dit is sneller dan de huidige openbaarvervoer verbindingen van Bunnik en aanliggende dorpen naar het Utrecht Science Park. De gemeente Bunnik is dan ook bezig met de promotie van deze fietsroute om het gebruik ervan te stimuleren. Aangekomen op station Bunnik werd de groep verwelkomd met appels en appelsap van een lokale fruitkweker en werd een toelichting gegeven over de inzet van placemaking rond het stationsgebied. Placemaking heeft de bewoners en bedrijven rond het stationsgebied betrokken, om samen te werken aan actielijnen, verbeteringen en ontwikkelingen rond het stationsgebied.